Vesilintudiplomaatti esittäytyy

Ankkapatsas hiekalla, duck statue on sand

"The Duck that can be named does not care what you name it." - J. Truesdell
Ensin ei ollut mitään, sitten oli kaikkea.* Muun muassa eräänlainen vesilintu, jota voimme kutsua esimerkiksi ankaksi. Ankka on melko vaatimaton otus, diplomaattinen olento, välittäjäluonne; se kulkee niin taivaalla, maalla kuin vedessä, eikä näytä missään näistä erityisen sulokkaalta. Kömpelö diletantti voi kuitenkin saada paljon aikaan; Kalevalan mukaan hölmöön paikkaan munineen vesilinnun munasta kuoriutui koko maanpiiri.

Joidenkin suomalais-ugrilaisten kansojen mytologiassa ankka tai joku sen sukulainen on toiminut välittäjänä maailmojen välillä. On siis vain sopivaa ja arvollista, että myös TES:n hallituksessa on vesilintudiplomaatti, joka välittää ankkaisuutta eristisyyteen ja toisin päin.

Ankka muistuttaa meitä: on muitakin paaveja kuin ihmispaaveja. Ankka nokkaisee meitä lempeästi: ehkä kaaos on väriltään vihreä. Ankka kallistaa päätään: ethän ruoki minua pullalla. Ankka ottaa nokoset: ei viitsitä hötkyillä. Joskus vähempikin tehokkuus riittää. Olet kokeillut kaikkea, mutta oletko kokeillut päiväunia yhdellä jalalla rantakivellä?

Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Mutta jos kaadamme kaikki metsät, kenen kanssa me sitten puhumme?

-Turun Eristinen Seura RY:n vesilintudiplomaatti



*) Richard Powers.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Essee: Fingerpori -mukaelmat Punk in Finland -foorumilla

Yhdistyksen säännöt

Turun Eristinen Seura ry: Toimintakertomus 2022