Diskordia-opisto aloittaa toimintansa 3.10.2018 klo 17-20!

Turun Eristisen Seuran Diskordiaopisto järjestää tilaisuuksia ja koulutusta nykyajan erismin puitteissa. Koulutamme osaajia muun muassa ajattelunhallinnassa, kaaoksen kelaamisessa, epäjärjestyksenerinomaisuudessa, hämmennyksen haltuunotossa, byrokratian tulkinnassa ja jälkivaikutusten havainnoinnissa.


Vuoden 2018 lokakuusta alkaen järjestämme peruskurssin diskordianismista, erismistä ja siihen liittyvistä konventioista. Tilaisuudet koostuvat puhetilaisuuksista luentoineen ja keskustelufoorumeineen sekä työpajoista, joissa erismi otetaan haltuun käytännössä


Osallistumalla Diskordiaopiston peruskurssille opit muun muassa diskordianismin perusteista (mitä on fnord ja miksi 2+3=5), Principia Discordian sisällöstä ja historiasta (miten kaikki sai alkunsa), liikkeen filosofiasta ja aatteen käytännön harjoittamisesta (kuinka ollaan oman elämän paaveja), symboliikasta ja diskordianistisesta taiteesta (-----><-----) sekä eristisestä yhteisöstä (kuinka diskordianistitkohtaavat erillään). Kohtaat muita eristyisiä ihmisiä ja saat oman Paavikortin, jolla voit muistuttaa muita kohtelemaan sinua hyvin. Kurssin aikana esittäytyvät myös erilaiset diskordianistiset ja eristiset tahot eripuolilta Suomea.


Tilaisuudet ovat ilmaisia, mutta lahjoituksia toivotaan Turun Eristisen Seura ry:n ja Diskordiaopiston tulevan toiminnan kehittämiseen. Osaan työpajoista kuuluu materiaalimaksu.
Tilaisuuksissa voi myös liittyä TES ry:n jäseneksi.


Kurssi alkaa 3.10.2018 ensimmäisellä tapaamisella Koulun Historian luokassa, jonka aiheena on "Mitä on diskordia ja miksi se on hyödyllistä nykymaailmassa?". Tapaamisessa julkisestaan myös Diskordiaopiston peruskurssin koko ohjelma, joten kannattaa tulla kuulemaan myös tulevista tapaamisista.


Tapaamisen aikataulu on seuraava:
-klo 17 käännös- ja tulkintatyöpaja, jossa käännetään diskordianistinen pamfletti englannista suomeksi ja pohditaan samalla pamfletin sanomaa. Työpajan päätteeksi toteutetaan kysely, jonka tulokset ovat valaisevia.
-noin klo 1830 alustus tilaisuuden aiheesta, jonka jälkeen keskustellaan nykyajan erismin eri ulottuvuuksista. Turun Eristinen Seura ry (TES) esittäytyy. Puhujana ainakin Essi Mäkelä (Uskontotieteen väitöstutkija, Pyhän Kaon Haltija, TES ry:n puheenjohtaja ja Kissan Hämmentäjä)
-keskustelutilaisuus päättyy klo 20 mennessä


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Essee: Fingerpori -mukaelmat Punk in Finland -foorumilla

Yhdistyksen säännöt

Turun Eristinen Seura ry: Toimintakertomus 2022